Diplomácia / Sok patrióta harcosra van szükségünk Európában
Megosztás
nincs fotó

Sok patrióta harcosra van szükségünk Európában

Madrid, 2024. május 19., vasárnap (MTI) – Sok patrióta harcosra van szükségünk Európában – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök videóüzenetében, amelyet a jobboldali spanyol Vox párt EuropaViva24 elnevezésű politikai nagygyűlésén vetítettek le Madridban vasárnap.

„Nagy közös csata előtt állunk, Brüsszel tömeges illegális migrációt szabadít ránk, genderpropagandával mérgezi a gyermekeinket, sorsára hagyja a vidéket és rombolja a hagyományos családokat, és ezt mi nem hagyhatjuk” – fogalmazott a kormányfő.

Felidézte, hogy április közepén, a Nemzeti Konzervativizmus Konferencián (NatCon) Brüsszelben „ráadásul ránk küldték a rendőröket, mert nem akarták hallani, hogy konzervatív-keresztény hazafias értékekről, vagyis a mi Európánk jövőjéről beszélünk.”

Orbán Viktor hangsúlyozta: csak magunkra számíthatunk, ha meg akarjuk védeni Európa határait, biztonságban és békében akarjuk tudni a családjainkat, ha segíteni akarjuk a gyermekvállalást és azt akarjuk, hogy a vidéknek, a spanyol vidéknek is legyen jövője.

„Ehhez pedig sok patrióta harcosra van szükségünk szerte Európában. Olyanokra, akik már bizonyítottak” – mondta, hozzátéve, hogy Santiago Abascal és pártja, a Vox elhivatott harcos különösen, ha a biztonságról, a szabadságról, a spanyolok, a családok védelméről van szó.

„Vamos Santiago, vamos Vox, tegyük újra naggyá Európát!” – zárta üzenetét a magyar miniszterelnök.

A Vox a vasárnapi politikai nagygyűlésen ismerteti programját a június 9-i európai parlamenti választásokra. Az eseményen Javier Milei argentin elnök és Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés elnöke személyesen, Giorgia Meloni olasz kormányfő pedig videókapcsolaton keresztül szólalt fel.

KÖVESSEN
Megosztás

További hírek