Diplomácia / Orbán Viktor a svájci államfővel tárgyalt
Megosztás

Orbán Viktor a svájci államfővel tárgyalt

Budapest, 2024. április 19., péntek (MTI) – Magyarország EU-elnökségéről, az ukrajnai és a közel-keleti háborús konfliktusokról valamint a svájci-magyar gazdasági együttműködésről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Viola Amherddel, a Svájci Államszövetség elnökével pénteken a Karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Svájc örömmel tekint az uniós magyar soros elnökség elé, és kész a legszorosabb együttműködésre a fél éves közös munka során – mondta a svájci elnök. Tárgyaltak gazdasági kérdésekről is, majd a világban egyre súlyosabbá váló háborús konfliktusok ügyét tekintették át.

Orbán Viktor és Viola Amherd szerint az izraeli-palesztin feszültséget hűteni kell, és a deeszkaláció érdekében kell dolgozni.

A svájci elnök az ukrajnai háború kapcsán bemutatta a júniusban Svájcban megtartandó békekonferenciával kapcsolatos elképzeléseit.

Orbán Viktor elmondta: Magyarország minden békekezdeményezést támogat, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a béketárgyalásokat azonnali tűzszünetnek kell megelőznie.

KÖVESSEN
Megosztás

További hírek