Egyházpolitika / Magyarország a béke szigete, ahol minden zsidó honfitársunk biztonságban élhet
Megosztás
nincs fotó

Magyarország a béke szigete, ahol minden zsidó honfitársunk biztonságban élhet

Budapest, 2023. december 7., csütörtök (MTI) – Levélben köszöntötte a magyarországi zsidóságot Orbán Viktor miniszterelnök hanuka ünnepe alkalmából – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

Az év legsötétebb napjain meggyújtott hanuka-gyertyák arra emlékeztetnek, hogy a leghosszabb éj sem tarthat örökké, és még a legnehezebb időszakoknak is vége szakad egyszer – írta Orbán Viktor, hozzátéve: ez az üzenet különösen fontos most, amikor Európa-szerte erősödik az antiszemitizmus, melynek következtében ártatlan embereket érnek támadások pusztán származásuk és hitük miatt. Jó érzéssel tölt el, hogy Magyarország ezekben a nehéz időkben is a béke szigetét jelenti a világban, ahol minden zsidó honfitársunk biztonságban élhet és ünnepelhet – fogalmazott a kormányfő.

„Engedjék meg, hogy Magyarország miniszterelnökeként tisztelettel köszöntsem Önöket a fény ünnepén, és azt kívánjam, hanuka csodája hozza el a várva várt békét is mindannyiunknak!” – zárul Orbán Viktor ünnepi levele, melyet idén is a hazai zsidó szervezetek vezetőinek kézbesítettek.

KÖVESSEN
Megosztás

További hírek