Azon dolgozunk, hogy megmentsük a Dunaferrt

Azon dolgozunk, hogy megmentsük a Dunaferrt

Budapest, 2023. február 1., szerda (MTI) – Azon dolgozunk, hogy megmentsük a Dunaferrt – jelentette be a miniszterelnök szerdán a Facebook-oldalán.

Orbán Viktor a közösségi oldalára feltöltött videóban elmondta, hogy szerdán találkozott azzal a csapattal, amelyet Mészáros Lajos (Fidesz), Dunaújváros országgyűlési képviselője vezet.
A csapat azon dolgozik immár hosszú hónapok óta, hogy megmentsük a Dunaferrt – mondta a kormányfő, aki felidézte: a Dunaferrt tönkretették a korábbi tulajdonosok, a vállalatvezetők és végül a brüsszeli szankciók.
„Sajnos Brüsszelből hiába várunk segítséget, onnan csak szankciók jönnek, más nem” – hangoztatta.
Orbán Viktor szavai szerint a szerdai kormányülésen Mészáros Lajos előterjesztésére azt a döntést hozták, hogy a következő hat hónapban a kormány kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét. Ez több mint 16 milliárd forint – tette hozzá.
Beszámolt arról is, a következő hónapokban azon fognak dolgozni, hogy a hat hónap elteltével megbízható, stabil működést biztosító tulajdonosa lehessen majd a magyar ipar számára nélkülözhetetlenül fontos dunaújvárosi vasműnek.

Kövessen

Megosztás