Megkezdődött az Ökumenikus Segélyszervezet téli segélyprogramja Kárpátalján

Az Ökumenikus Segélyszervezet több mint két évtizede segíti Kárpátalján a legszegényebbeket élelmiszerrel, tűzifával, gyermekeket és időseket támogató programokkal, amelyhez idén ősszel közel 9 millió forinttal járultak hozzá az adományozók.


Szeptember 24-én országos pénzadománygyűjtést hirdettek a 1353-as adományvonalon, hogy minél több rászoruló családnak nyújthassanak segítséget a legnehezebb téli hónapok előtt.

A figyelemfelhívás célját szolgálta a szeptember 28-án megrendezett 5. Beregszászi Jótékonysági Félmaraton is, ahol Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, a segélyszervezet önkéntesének vezetésével mintegy hatszáz versenyző állt rajthoz a szolidaritás és az összefogás üzenetével.

Az október 31-ig tartó kampány idején 31 ezren tárcsázták az adományvonalat, 7,7 millió forintot ajánlva föl a meghirdetett célra. Egyéb csatornákon (utalás, on-line adományozás) további 1,1 millió forint érkezett.

Az így összegyűlt közel 9 millió forintot kárpátaljai téli segélyprogramjára illetve rászoruló gyermekeket és családjukat segítő tevékenységére fordítja az Ökumenikus Segélyszervezet.

A tervek szerint idén télen 45 család számára vásárolnak bőséges családi élelmiszercsomagot, ami mellé családonként 500 kg brikettet adományoz a segélyszervezet. 54 gyermek számára vásárolnak karácsonyi csomagot a munkatársak, valamint egy év alatt 126 alkalommal szerveznek fejlesztő foglalkozást közel 60 nehéz sorsú gyermek számára.

Az első családoknak Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója, Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke és Gerevich János, az Ökumenikus Segélyszervezet kárpátaljai vezetője személyesen adtak át élelmiszercsomagokat és több hónapra elegendő brikettet.

Az adományok átadásába bekapcsolódtak az őszi összefogás kiemelt vállalati partnerei, a Szerencsejáték Zrt., az MKB Bank és Meditop Kft. vezetői is.

Kövessen

Megosztás