Orbán Viktor
Megosztás

Ha van gyerek, van jövő 

Budapest, 2023. október 27., péntek (MTI) –Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken arról is beszélt, hogy a kormány családpolitikai megfontolásai mélyén az az egyszerű összefüggés áll, hogy „ha van gyerek, van jövő, ha nincs gyerek, nincs jövő”.

A kormány legfontosabb feladatának Orbán Viktor miniszterelnök azt nevezte: segítse az embereket abban, hogy vállalhassak gyerekeket. 

Hangsúlyozta, a kormánynak nem dolga, hogy meggyőzze, rábeszélje az embereket a gyermekvállalásra, „ezt a komcsi propagandát” nem szívesen látná. Ehelyett az a feladata a kormánynak, hogy segítsen, az emberek ne ütközzenek olyan akadályba, ami visszatartja őket a gyermekvállalástól.

Közölte: egy éve dolgoznak a 2024. január 1-jével bevezetendő új támogatási formán, ami a régi városi csokot váltja, alkalmazkodva a megváltozott pénzügyi körülményekhez. A szerdai kormányülésen jóvá is hagyták az előterjesztést.

Kijelentette a csok plusz bevezetésével az 1-2-3 gyermeket vállaló családok komoly segítséget kapnak az önálló otthon megteremtéséhez.

KÖVESSEN
Megosztás

További hírek