Adventi gyertyagyújtás 13:53-kor

December 1-én, advent első vasárnapján 24. alkalommal hirdette meg Országos Adventi Pénzadománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet.

Már az ünnepi sajtótájékoztatót indító gyertyagyújtás időpontja 13 óra 53 perc is a Segélyszervezet adományvonalára utalt. Az Országos Adventi Pénzadománygyűjtés emblémája, a szeretet.éhség. tört mézeskalácsszív évente emberek százezrei számára jelent egyet a karácsony egyik legfontosabb üzenetével: a cselekvő szeretettel, a szegények, a hiányt szenvedők támogatásával. Ez az egyre szélesedő ünnepi összefogás teszi lehetővé, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet az ünnepeken túl is, egész évben hatékonyan tudja segíteni a nélkülözőket és bajba jutott embereket.
Mint minden évben, idén is az első adventi gyertya közös meggyújtásával vette kezdetét az adománygyűjtés. A gyertyát Lévai Anikó jószolgálati nagykövet és Lehel László elnök-igazgató lobbantottak lángra. Meglepetés vendégként Rost Andrea operaénekes egy karácsonyi dallal tette szebbé a gyertyagyújtás ünnepi hangulatát.


segelyszervezet.hu

Lévai Anikó jószolgálati nagykövet köszöntőjét követően Lehel László, a Segélyszervezet elnök-igazgatója vetítéses prezentációval mutatta be az előző évi adventi pénzadománygyűjtésből megvalósuló segélyakciókat, az egész éves programokat és a fejlesztéseket. Elmondta, hogy az adományokból több mint 31 millió forintot költöttek fejlesztésekre, többek között a 2019 nyarán megnyitott kastélyosdombói gyermektábor berendezésére, a szolnoki családok átmeneti otthonának tetőcseréjére és korszerűsítésére.


segelyszervezet.hu


Az adományok hozzájárultak egy Biztos Kezdet Gyerekház és két Jelenlét Pont létrehozásához és berendezéséhez a halmozottan hátrányos helyzetű Gönci járásban, a Segélyszervezet hajléktalanokat segítő gyulai éjjeli menedékének és átmeneti szállásának felújításához és felszereléséhez, a kastélyosdombói továbbképzőközpont fejlesztéséhez, az orosházi családok átmeneti otthona udvarán létrehozott játszótér megépítéséhez, valamint a soproni szenvedélybetegek nappali intézményének létrehozásához.

segelyszervezet.hu


A gyűjtésből befolyt adományok legnagyobb részét a Segélyszervezet a folyamatosan zajló segítő munkájának támogatására fordította, például az országos intézményhálózatában található központok működésére. A Segélyszervezet 17 regionális központban közel 400 munkatárssal mintegy 80 szociális szolgáltatást működtet.
A Kapaszkodó program keretében nehéz sorsú gyermeket támogatnak, közösségi és egyéni fejlesztő foglalkozások szervezésével teremtve esélyt a gyerekek felzárkózására, évente több mint 2000 gyermeknek adva esélyt a szegénységgel járó hátrányok leküzdésére.

Az Ökumenikus Segélyszervezet az adventi adománygyűjtésnek köszönhetően tudta hatékonyan működtetni az évente mintegy 200 bajba került család számára menedéket nyújtó családok átmeneti otthonait, a legkisebb gyermekeknek és szüleiknek támogatást biztosító kezdet gyerekház intézményeit, továbbá az Országos Segélyközpontját, mely krízishelyzetbe került családok ezreinek nyújtott segítséget.

segelyszervezet.hu
A segélyszervezet legfőbb célkitűzés továbbra is az esélyteremtés, a valódi kitörési pontok a szegénységből, melynek érdekében a Segélyszervezet munkatársai akár éveken át foglalkoznak egy-egy családdal azért, hogy utóbb önállóan, külső segítség nélkül is boldoguljanak.

A segélyszervezet működése szinte elképzelhetetlen az adventi, széleskörű ünnepi összefogás nélkül, és az eddigiekhez hasonló célokért gyűjtenek az idei advent idején is.

Fotók: segelyszervezet.hu

Kövessen

Megosztás