Megosztás

1353 darab mézeskalácsszív

1353 darab mézeskalácsszív

Ennyi maguk sütötte mézeskaláccsal hívta fel a figyelmet induló adománygyűjtésére az Ökumenikus Segélyszervezet. Sztárok és önkéntesek egész hada segített, hogy egyetlen délelőtt alatt elkészüljön az adományvonalra utaló 1353 darab szívecske.
Sokéves hagyomány, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet által segített gyermekek adventre készülve mézeskalács szíveket sütnek az adományozóknak, hogy ezzel köszönjék meg az ünnepi időszakban érkező felajánlásokat. Tavaly a szervezet rekordkísérletként hirdette meg a nagyszabású közösségi sütést, mikor rászoruló gyerekek és önkéntesek egyszerre sütöttek meg 1353 darabot a Segélyszervezet Országos Adventi Pénzadománygyűjtésének jelképévé vált mézeskalácsszívekből. Az idei évben nem a rekord megdöntése, hanem megismétlése volt a cél, hiszen az 1353-as számnak kulcsfontossága van a szervezet gyűjtésében: a 1353 adományvonal hívásával lehet 250 forinttal csatlakozni a 20 éve indult, mára az ország legnagyobb ünnepi összefogásává növekedett adománygyűjtéshez.

November 24-én a budapesti Akvárium Klubban a segélyszervezet által támogatott gyermekek, önkéntesek – köztük az adventi gyűjtés kiemelt partnerei és közismert személyek – fogtak össze azzal a céllal, hogy egy délelőtt alatt elkészítsenek 1353 darab mézeskalács szívet. Az akció sokak összefogásával valósult meg: a Tesco a hozzávalókat, a Whirlpool a sütőket kölcsönözte, míg az Akvárium Klub a helyet biztosította térítésmentesen a nagy sütéshez. A Lévai Anikó és Kovács Koko István jószolgálati nagykövetek által vezetett akciónak a szorgalmas és lelkes gyerekek mellett további lendületet adott Wolf Kati, Katus Attila, Kovács Lázár, Rátonyi Kriszta, valamint Tóth Andi önkéntesként való bekapcsolódása is.

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója elmondta: „Az akcióval arra is fel szeretnénk hívni a figyelmet, hogy már hívható a 1353-as adományvonal, melynek tárcsázásával 250 forint adománnyal csatlakozhat bárki az országos összefogáshoz.” Lehel László hozzátette, hogy a Segélyszervezet adománygyűjtése ugyan hivatalosan csak advent első vasárnapján kezdődik az adományvonal már él, és a Tesco áruházak kasszáinál vásárolható adománykuponok is már november közepétől kaphatóak.

Az idén már 20. alkalommal meghirdetett felhívás állandó mottójává vált szeretet.éhség. és a tört mézeskalácsszív mára évente több százezer ember számára jelent egyet karácsony egyik legfontosabb üzenetével: a cselekvő szeretettel, a szegények, a hiányt szenvedők támogatásával.

A mézeskalács sütés advent idején továbbfolytatódik a segélyszervezet átmeneti otthonaiban, gyermekjóléti intézményeiben is. Az elkészülő szíveket a Bazilika előtti téren november 29-én nyíló „Adventi Ünnep a Bazilikánál” karácsonyi vásárban felállított Adományponthoz szállítják, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet országos adománygyűjtéséhez ott csatlakozók felé ezek a sütemények tolmácsolják az egész évben támogatott gyermekek köszönetét.

Kövessen

Megosztás