- miniszterelnok.hu - https://miniszterelnok.hu/orban-viktor-gratulalt-az-uj-szlovak-miniszterelnoknek-es-koszonetet-mondott-a-tavozo-kormanyfonek/ -

Orbán Viktor gratulált az új szlovák miniszterelnöknek, és köszönetet mondott a távozó kormányfőnek

Az új szlovák miniszterelnöknek, Eduard Hegernek Orbán Viktor azt írta: Magyarország Szlovákiát kulcsfontosságú szövetségesnek és stratégiai partnernek tekinti. Örömét fejezte ki, hogy a két ország kapcsolatai az elmúlt években minden lehetséges területen fejlődtek. A magyar kormányfő bízik a széles körű együttműködés további megerősítésében, és – a rendkívüli járványügyi kihívások ellenére – bízik abban, hogy “együtt képesek leszünk fenntartani a V4 csoport szerepét Európa növekedési motorjaként”.

Orbán Viktor reményét fejezte ki, hogy hamarosan személyesen is tárgyalhat új szlovák partnerével az aktuális politikai és gazdasági témákról.

A távozó szlovák miniszterelnöknek, Igor Matovicnak Orbán Viktor megköszönte a kitűnő együttműködést, ami “bizonyított ebben a rendkívüli kihívásokkal teli időszakban”.

“Őszintén hálás vagyok az Ön konstruktív hozzáállásáért, ami segített felülkerekedni a COVID-19 járvány nehézségein. Köszönöm megfontolt döntéseit, amelyekkel képesek voltunk nyitva tartani a határokat és működtetni a gazdaságainkat. Különösen nagyra értékelem erőfeszítéseit, amelyeket a V4-együttműködés folyamatos erősítéséért tett” – fogalmazott a magyar miniszterelnök, aki felidézte Magyarország és Szlovákia közös projektjeit is, kiemelve a Monostori Híd átadását, amely nagyban hozzájárult a két ország és polgárai kapcsolatainak szorosabbra fűzéséhez.