Lévai Anikó: Jelen vagyunk és segítünk – Köszönjük, és kérjük a közösség támogatását!

Lévai Anikó 25 éve végez jószolgálati nagykövetként önkéntes munkát az Ökumenikus Segélyszervezetnél. Az idei Szeretet.éhség kampányban is ott van, és teszi a dolgát.


A covid miatt nehezített körülmények között tart az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Adventi Pénzadománygyűjtése A járványhelyzetben is ugyanazért a célért dolgoznak: ÉTELT az éhezőknek, OTTHONT az otthontalanoknak, ESÉLYT az esélyteleneknek! A Szeretet.éhség kampányban Lévai Anikó, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete is részt vesz.

Lévai Anikóval az Ökumenikus Segélyszervezet adventi gyertyagyújtásán beszélgettünk, amely idén a MÖS-központ udvarán volt. A jószolgálati nagykövettől azt kérdeztük, miért tartotta fontosnak, hogy személyesen jelen legyen.


A covid miatt nem állhat le az élet
– 25 éve minden adventi időszakot így kezdünk. Úgy gondoltam, hogy – a járványügyi szabályok betartása mellett – most is itt a helyem. Egyébként sok tevékenységünket mi is áthelyeztünk az online térbe, például a Szeretet.éhség kampányunkhoz hozzátartozó nagy, közös mézeskalács-szív sütést ezúttal kisebb csoportokban, vagy ki-ki a saját családján belül, otthon oldotta meg.

Lévai Anikó hozzátette, sok intézményük van szerte az országban, és ezekben nem állhat le az élet, az itt történő segítségnyújtáshoz elengedhetetlen a személyes találkozás.

A maszkok mögött emberi arcok
– Az időseket ellátó intézményeinkben, , a családok átmeneti otthonában mind jelen vannak a szociális munkatársak, önkénteseink, a gondozók, és személyesen teszik a dolgukat, ők nem tudják online ellátni a feladatukat. Lévai Anikótól megtudtuk, tavasszal és a mostani második hullámban maga is meglátogatta a segélyszervezet több intézményét.

– Meggyőződhettem arról, hogy a járványügyi előírások szigorú betartása mellett is elkötelezetten folytatódik a munka, és bár a körülmények változtak, a „maszkok mögött” is megmaradt a segélyszervezet emberi arca, az igazi törődés. A negyedszázada a MÖS szeretet-kötelékében önkéntes munkát végző jószolgálati nagykövet kérdésünkre elmondta, a segítségnyújtás az ünnepeken túl, a hétköznapokban is folytatódik.


Karácsonykor és az év 365 napján megtalálják a szükséget szenvedőket
– Az Ökumenikus Segélyszervezet, mint mindig, most is vállalja, hogy megtalálja azokat az embereket, családokat, közösségeket, akiknek a mi segítségünkre van szüksége. Jelen vagyunk a járvány idején, karácsonykor is, és az év 365 napján segítünk – mondta Lévai Anikó, akitől azt is megtudtuk: ezt a munkát a segélyszervezet csak úgy tudja végezni, ha ezt a mögötte álló közösség támogatja. – Köszönjük minden adományozónknak, önkéntesünknek, támogatónknak, akik ebben az esztendőben is velünk segítettek, és kérjük támogatásukat a következő időszakban is! Adomány otthonról – otthonra, ételre, esélyre! 1353 tárcsázása vagy sms/hívásonként 250 Ft támogatás www.segelyszervezet.hu oldalon, tetszőleges összeggel

„Idén a Karácsonyt és a járvány végét is várjuk” Lévai Anikót arról is kérdeztük, mit gondol az idei adventről.

„Egy furcsa év furcsa adventjét éljük. Idén a világ nem csak Karácsonyra várakozik, hanem egyre feszültebben várja azt is, hogy vége legyen ennek a mindannyiunk életét megnehezítő járványhelyzetnek. Ez a várakozási időszak olyan, ahogy mondani szokták, amikor az emberek egy kicsit befelé fordulnak. Ennek itt van az ideje. Most a járvány miatt, ezt még inkább megtehetjük. Korlátozva van a mozgás is, este nincsenek vállalati évzárók, sem programok. Mindenben kell egy kicsit a jót keresni: használjuk ki a lehetőséget, hogy a szűk családunkkal, akikkel egy háztartásban élünk, velük fizikailag is együtt lehetünk, és találjuk meg a módját annak, hogy a szeretetünket minél többféleképpen kifejezzük azok felé a hozzátartozóink, barátaink, rászoruló embertársaink felé, akikkel személyesen most nem találkozhatunk.”

Kövessen

Megosztás