Idén a korábbinál is nagyobb szükség van Kárpátalján a segítségre

Az ősz az Ökumenikus Segélyszervezetnél évek óta a kárpátaljai rászorulók megsegítésére indított pénzadománygyűjtő kampány és az ahhoz kapcsolódó figyelemfelhívó, illetve segélyakciók időszaka.

Idén a korábbinál is nagyobb szükség van Kárpátalján a segítségre: a gazdasági kihívások, az emelkedő élelmiszer és energiaárak mellett a járvány következményei még küzdelmesebb helyzet elé állították az amúgy is nehéz körülmények között élő kárpátaljai családokat.

Az október 1-én tartott budapesti sajtótájékoztatón Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója elmondta, hogy a korábbi évek összefogását folytatva, 2020 október hónapban országos adománygyűjtést indítanak a 1353-as adományvonalon és a www.segelyszervezet.hu honlapon keresztül, hogy segíteni tudjanak a járványhelyzet miatt egyre nehezebb helyzetbe kerülő kárpátaljai családoknak.

A járvány következtében az Ökumenikus Segélyszervezet beregszászi központjába egyre több segélykérés érkezik rászoruló családoktól, idősektől. Az MJVSZ támogatása és az adománygyűjtés összesen több mint 10.000 ember számára nyújt segítséget téli tüzelő, élelmiszer és gyermekfejlesztés formájában, kiemelten támogatva az időseket és nagycsaládosokat.

 

A sajtótájékoztatón részt vettek Lévai Anikó és Kovács Koko István jószolgálati nagykövetek, akik az elmúlt évtizedekben számtalan alkalommal kapcsolódtak be a Segélyszervezet ukrajnai segélyprogramjaiba önkéntesként. Az olimpiai bajnok bokszoló az elmúlt években nemcsak arca, de résztvevője is volt Kárpátalja egyik legjelentősebb futóeseményévé vált Beregszászi Jótékonysági Félmaratonnak.

Kokó a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: bár idén sok sporteseményhez hasonlóan a beregszászi közös futás is elmarad, fontos, hogy azokat, akikért évről évre rajthoz álltunk idén se felejtsük el. Ezért indít most kampányt az Ökumenikus Segélyszervezet, melynek idén is része lesz a futás: a tervek szerint a következő héten a Segélyszervezet önkéntesei figyelemfelhívó futásra készülnek a Margitszigeten, méghozzá a beregszászi iskolás gyermekekkel virtuális közösségben – videó-telefonkapcsolat segítségével.

Kövessen

Megosztás