- miniszterelnok.hu - https://miniszterelnok.hu/a-klimavedelem-koltsegeit-a-klimarombolo-nagy-cegeknek-kell-megfizetniuk/ -

A klímavédelem költségeit a klímaromboló nagy cégeknek kell megfizetniük

A kormányfő a “Brüsszel. Csatára fel! Megvédjük a magyar családokat” címmel a Facebook-oldalán közzétett videójában elmondta: Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel megérkeztek Brüsszelbe. Ott még maszkban lehet csak közlekedni a közterületeken is – tette hozzá.

Orbán Viktor azt mondta: amikor a járványról fognak beszélni, “Magyarország leginkább a gratulációkat szokta fogadni”, hiszen az átoltottságot tekintve egész Európában az első, második helyen vagyunk az uniós országok között. Lesz szó a migrációról is, de “ami még fontosabb”, a környezetvédelem és a klímavédelem kérdése – emelte ki.

A miniszterelnök azt hangsúlyozta: Magyarország azon csoporthoz tartozik, mely szerint a klímavédelem költségeit a klímaromboló nagy cégeknek kell megfizetniük. Van olyan csoport, amelyik inkább az emberekkel, meg a családokkal fizettetné meg – hívta fel a figyelmet, megjegyezve: ez egy átlagos magyar család esetében havonként akár 20 ezer forint is lehet.

“Mi ezt nem tudjuk elfogadni, azt a megoldást támogatjuk, amely a klímát rombolókra terheli a védekezés költségeit” – szögezte le.

“A csata elején vagyunk” – fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve: reméli, hogy Magyarországnak végül sikerül érvényesítenie az érdekeit.