Orbán Viktor a Nemzetközi Úszószövetség vezetőivel tárgyalt
2018. április 27.
Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az Országházban látta vendégül a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) vezetőit, Julio C. Maglione elnököt és Cornel Marculescu ügyvezető igazgatót, valamint az alelnököket abból az alkalomból, hogy a szervezet április 26. és 28. között Budapesten tartja vízilabda világkonferenciáját - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A világkonferencián a sportág fejlődési lehetőségeit, kihívásait tekintik át, de szó lesz a szabályrendszer modernizációjáról is.

A miniszterelnökkel folytatott beszélgetésen – melyen részt vett Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke, Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke és Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke is – a FINA vezetői felidézték a tavalyi budapesti vizes vb eseményeit, amelyet az eddigi legjobb világbajnokságnak neveztek.

Elhangzott: Budapest nemzetközi sportfőváros, és kiválóan alkalmas további világszintű sportesemények megrendezésére.

Fotó: Botár Gergely

Ennek megfelelően idén és a következő években is színvonalas versenyeknek örülhetnek az úszósportok magyarországi rajongói; júniusban nyíltvízi világkupa zajlik majd Balatonfüreden, októberben pedig Budapesten rendeznek úszó világkupa-versenyt. Jövőre junior úszó-világbajnokságnak ad otthont a Duna Aréna, 2020-ban pedig az úszók, vízilabdázók, szinkronúszók és műugrók Európa-bajnokságát rendezik meg a fővárosban.